Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders
en Fiscalisten
Wet van 22 april 1999
 
FINEKO

7 juli

Réf : VD 070720

Partners in Accountancy is een netwerk van 23 accountancykantoren in West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Leuven. De filosofie van Partners in Accountancy is sterker worden door de krachten te bundelen en informatie uit te wisselen en dat met respect voor het behoud van de identiteit van het kantoor. Concreet worden een aantal diensten (waaronder IT & digitalisatie/juridisch advies/HR) gecentraliseerd onder Partners in Accountancy zodat de kantoorverantwoordelijken zich kunnen focussen op het contact met hun klanten en hun bredere rol als vertrouwenspersoon.

Binnen Partners in Accountancy is ons Legal departement verantwoordelijk voor alle fiscaal- juridische vraagstukken. Om de groei van dit departement te ondersteunen zijn wij op zoek naar een BTW-specialist.

Wij gaan voor ons accountantskantoor Fineko op zoek naar een ervaren fiscaal jurist voor het kantoor te Genk.

Heb je een aantal jaren ervaring als fiscaal jurist? Ben je gepassioneerd door fiscaliteit en ondernemingsrecht? Ben je thuis in reorganisaties en onroerend goed transacties? Dan is deze vacature vast iets voor jou.

Jouw verantwoordelijkheden:

· Je adviseert en begeleidt klanten bij alle fiscale en juridische aspecten van overnames, reorganisaties, aandeelhoudersovereenkomsten, optieovereenkomsten, managementovereenkomsten, onroerend goed transacties én bij andere juridisch-fiscale vragen.

· Het analyseren van groepsstructuren en adviseren van klanten en collega’s over de fiscale en boekhoudkundige regelgeving rond consolidatie en intra groep transacties.

· Je ondersteunt je collega’s, accountants en belastingconsulenten, bij de aangiftes vennootschapsbelasting en je kijkt gericht aangiftes na.

· Collega’s kunnen altijd bij jou terecht voor ondersteuning en advies bij fiscale controles, administratieve procedures of andere juridisch-fiscale vragen. Je zorgt voor kennisdeling en actualiseert interne documenten en tools.

Jouw profiel:

· Je bent jurist (master rechten) met specialisatie in de fiscaliteit.

· Je hebt een gedegen ervaring in een soortgelijke functie bij een accountantskantoor of fiscaal advocatenkantoor.

· Vlot in de omgang en houdt van klantencontact.

· Je bent mee op de digitale snelweg en bent vertrouwd met ICT.

· Haalt er voldoening uit om collega’s wegwijs te maken en hen te begeleiden.

· Samenwerken met collega’s om je klant de best mogelijke oplossing te bieden is voor jou een evidentie.

Ons aanbod:

  • Een marktconform salarispakket aangevuld met extralegale voordelen
  • Flexibele werkuren en vakantieperiodes
  • Een uitgebreid opleidingsaanbod met zowel interne als externe opleidingen
  • Een fijne, familiale werkomgeving waar een persoonlijke aanpak centraal staat, waar je alle kansen krijgt om je kennis te verbreden met opleidingen op kantoor en waar je elke dag kan rekenen op ervaren collega’s voor to-the-point advies.

§ Eva Hobbel

§ HR recruiter – Partners in Accountancy

§ 0492 05 27 54


Laatst gewijzigd op 07/07/2020 15:05:07