Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders
en Fiscalisten
Wet van 22 april 1999
 
U bent weer up to date met de nieuwe editie BIBF Codex 2019!

Vanaf eind mei 2019 is de nieuwe editie van de BIBF Codex beschikbaar.

In deze codex vindt u als boekhoudkundige en fiscale beroepsbeoefenaar alle relevante basiswetgeving die u nodig hebt in uw dagdagelijkse beroepsactiviteit. In n geactualiseerd boek vindt u alle noodzakelijke en nuttige fiscale en juridische bronteksten.
Bovendien is deze BIBF Codex het enige wetboek dat stagiairs mogen gebruiken op het praktisch bekwaamheidsexamen.

De BIBF Codex 2019 bevat de meest relevante actuele wetgeving uit volgende rechtstakken:

1. Wetgeving betre­ffende het beroep: alle relevante wetgeving betreffende het beroep van boekhouder(-fiscalist)
2. Fiscaliteit
- Federaal: WIB, KB/WIB, WIGB (aanslagjaar 2019 - inkomsten 2018), BTW-wetboek en de belangrijkste KBs
- Regionaal: Vlaamse Codex Fiscaliteit, Besluit tot uitvoering Vlaamse Codex Fiscaliteit, Registratierechten per gewest en respectievelijke KBs, Successierechten per gewest en respectievelijke KBs
3. Wetgeving betre­ffende de ondernemingen: Uittreksel uit het Wetboek Economisch Recht, de KBs betreffende de boekhoudwetgeving, het nieuwe Wetboek van vennootschappen en verenigingen en de concordantietabel, Insolventierecht (Boek XX van het Wetboek van Economisch Recht) en Arbeidsovereenkomsten
4. De redactie van dit wetboek werd afgesloten op 25 april 2019. Het oude Wetboek van Vennootschappen, het KB, de VZW-Wet en het KB tot uitvoering van het Wetboek van vennootschappen en verenigingen (dat bij het ter perse gaan van de BIBF Codex nog niet verschenen is in het BS) kan u online consulteren op www.knopsbooks.com / www.mijnwetboek.be.

Bekijk de volledige inhoudstafel

Prijzen: incl. 6% btw en digitale versie, excl. verzendkosten

Softcover: 125 euro/ex.
Hardcover: 148 euro/ex.

Leden/stagiairs van het BIBF krijgen 27% korting. Hiervoor moet U zich voorafgaand inloggen via deze link http://www.mijnwetboek.be/nl/login. In de profielpagina vinkt u bij Groep + lidnr. Leden/Stagiairs van BIBF-IPCF aan en vult u uw lidnummer in. De Codex BIBF kan u aankopen tegen de prijs van 91,25 euro/ex, incl. btw, excl. verzendkost 11 euro in softcover of 108,04 euro in hardcover, incl. btw, excl. verzendkost 11 euro.

Bestellen kan vanaf nu op www.knopsbooks.com / www.mijnwetboek.be.

De Codex is eveneens verkrijgbaar in de Franse taal (Codex IPCF).

Alle nieuwe stagiairs (die nog geen gratis exemplaar ontvingen van een vorige editie in het verleden) zullen nmalig een gratis exemplaar ontvangen van deze Codex BIBF.

Laatst gewijzigd op 15/05/2019 16:33:57