Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders
en Fiscalisten
Wet van 22 april 1999
 
U bent weer up to date met de nieuwe editie BIBF Codex 2018!

Vanaf eind mei 2018 is de nieuwe editie van de BIBF Codex beschikbaar.

In deze codex vindt u als boekhoudkundige en fiscale beroepsbeoefenaar alle relevante basiswetgeving die u nodig hebt in uw dagdagelijkse beroepsactiviteit. In één geactualiseerd boek vindt u alle noodzakelijke en nuttige fiscale en juridische bronteksten.
Bovendien is deze BIBF Codex het enige wetboek dat stagiairs mogen gebruiken op het praktisch bekwaamheidsexamen.

De BIBF Codex 2018 bevat de meest relevante actuele wetgeving uit volgende rechtstakken:

1.Wetgeving betreffende het beroep: alle relevante wetgeving betreffende het beroep van boekhouder(-fiscalist) met inbegrip van de nieuwe bepalingen die in 2017 werden aangebracht in de wet van 22/04/1999. Deze betreffen in het bijzonder de maximumduur van de stage (6 jaar), de mogelijkheid tot beroep tegen de beslissingen van de jury van het praktisch bekwaamheidsexamen voor de bevoegde Kamer van beroep, een mogelijkheid tot vrijstelling van de stage en/of van de deelname aan het praktisch bekwaamheidsexamen voor andere beoefenaars van economische beroepen en tot slot over de regeling van de taalrol voor de leden en stagiairs. Zo hangt die taalrol voortaan af van hun inschrijvingsaanvraag bij het Instituut en niet langer van de plaats waar ze hun beroep uitoefenen. Andere belangrijke wijziging: de stagiair mag geen boekhoudvennootschap meer bezitten zonder dat een boekhoudkundige beroepsbeoefenaar, lid van één van de Instituten, er eveneens zaakvoerder of bestuurder van is.

2.Fiscaliteit
- Federaal: WIB, KB/WIB, WIGB (aanslagjaar 2018 - inkomsten 2017), BTW-wetboek en de meest relevanteKB's.
- Regionaal: Vlaamse Codex Fiscaliteit, Besluit tot uitvoering Vlaamse Codex Fiscaliteit, Registratierechten per gewest en respectievelijke KB's, Successierechten per gewest en respectievelijke KB's.

3.Wetgeving betreffende de ondernemingen: Uittreksel uit het Wetboek Economisch Recht, de KB's betreffende de boekhoudwetgeving, Vennootschappenrecht en KB, VZW-Wet, het nieuwe insolventierecht (Boek XX van het Wetboek van Economisch Recht) en Arbeidsovereenkomsten.

Ook de nieuwe witwaswetgeving is in deze codex opgenomen.

Voor diegenen die de papieren versie aankopen is tevens een elektronische versie gratis te downloaden op www.mijnwetboek.be.

Bekijk de volledige inhoudstafel.

Prijzen: incl. 6% btw en digitale versie, excl. verzendkosten
Softcover: 118 euro/ex.
Hardcover: 141 euro/ex.

Leden/stagiairs van het BIBF krijgen 27% korting.Hiervoor moet U zich voorafgaand inloggen via deze link http://www.mijnwetboek.be/nl/login. In de profielpagina vinkt u bij 'Groep + lidnr.' 'Leden/Stagiairs van BIBF-IPCF' aan en vult u uw lidnummer in. De Codex BIBF kan u aankopen tegen de prijs van 86,14 euro/ex, excl. verzendkost 11 euro in softcover of 102,93 euro in hardcover (excl. verzendkost 11 euro).

Bestellen kan vanaf nu op www.mijnwetboek.be.

De Codex is eveneens verkrijgbaar in het Frans (Codex IPCF).

Alle nieuwe stagiairs (die nog geen gratis exemplaar ontvingen van een vorige editie in het verleden) zullen éénmalig een gratis exemplaar ontvangen van deze Codex BIBF.


Laatst gewijzigd op 29/05/2018 15:19:19