Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders
en Fiscalisten
Wet van 22 april 1999
 
Het beroep

De zelfstandige boekhouder-fiscalist is de bevoorrechte raadgever van u als zelfstandige ondernemer, beoefenaar van een vrij beroep of bedrijfsleider van een KMO. De beroepsactiviteiten zijn zeer divers: boekhouden, fiscaliteit, adviesverlening op het gebied van vennootschaps- en sociaal recht, bijstand bij de oprichting en het verdere verloop van uw onderneming.

In België mogen enkel de personen die over een erkenning beschikken het beroep van boekhouder als zelfstandige, in hoofd- of bijberoep, uitoefenen. Deze beroepsbeoefenaars dragen de titel van erkende boekhouder(-fiscalist). Het orgaan dat van de wetgever de opdracht heeft gekregen in te staan voor deze erkenning is het Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (BIBF).

Naast de zelfstandige boekhouders (-fiscalisten), lid van het BIBF, telt het Instituut ook nog leden die hun beroep in dienstverband uitoefenen. Zij mogen enkel boekhoudkundige taken uitvoeren voor hun werkgever.

Goed om weten : Boekhouden, fiscaliteit, vennootschapsrecht zijn materies die regelmatig wijzigingen ondergaan. Daarom zal uw boekhouder-fiscalist BIBF zich elk jaar voldoende bijscholen, zodat u steeds verzekerd bent van up-to-date advies en bijstand.

De goede reflex : Hoe kan ik weten of mijn boekhouder-fiscalist over een erkenning beschikt ? Heel eenvoudig: raadpleeg het tableau van de titularissen van het beroepLaatst gewijzigd op 28/08/2013 10:02:29
Navigatie
  • TERUG