Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders
en Fiscalisten
Wet van 22 april 1999
 
Internationale Bestrijding
De FAG - GAFI - FATF

BelgiŽ is lid van de FAG. [FAG - FinanciŽle Actiegroep ter bestrijding van het witwassen van geld - GAFI - Groupe díAction FinanciŤre sur le blanchiment de capitaux - FATF - Financial Action Task Force on money laundering]
De FAG werd in juli 1989 opgericht tijdens de 15į Economische Top van Staatshoofden en Regeringsleiders van de zeven grote industrielanden (G7) en de Voorzitter van de Europese Commissie.
Het is een intergouvernementeel orgaan met als doel het ontwikkelen en bevorderen van een beleid om het witwassen van geld en financiering van terrorisme te bestrijden, zowel op nationaal als op internationaal niveau. De FAG is dus een "beleidsorgaan", dat werkt aan het genereren van de nodige politieke wil om hervormingen van nationale wet-en regelgeving op deze gebieden door te voeren.

De FAG publiceerde op 19 februari 2016 een mededeling met betrekking tot de landen met strategische tekortkomingen op het gebied van de bestrijding van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, zoals geÔdentificeerd door de FAG en de te nemen maatregelen voor deze landen.
U kan deze mededeling hier raadplegen.

De FAG publiceerde een mededeling met betrekking tot de financiŽle stromen uit OekraÔne. U kan deze mededeling hier raadplegen.

Links:
Cel FinanciŽle Informatieverwerking
FinanciŽle Actiegroep ter bestrijding van het witwassen van geld


Laatst gewijzigd op 11/03/2016 12:31:43