Beroepsinstituut van Erkende Boekhouders
en Fiscalisten
Wet van 22 april 1999
 
Inschrijving EU-onderdanen

Inschrijving op het tableau van de erkende boekhouders (-fiscalisten) door een onderdaan van een andere lidstaat van de Europese Unie

De toegang tot het beroep van zelfstandig boekhouder(-fiscalist) wordt geregeld door de artikelen 50, 50 bis en 52 bis van de Wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen en wel als volgt :

1. Artikel 50 is van toepassing op personen die over een Belgisch diploma of gelijkwaardig beschikkenzoals opgesomd in art 50 §2 en §3 en die zich in België willen vestigen als zelfstandig boekhouder(-fiscalist). Meer info over de procedure via deze link.

2. Artikel 50 bis betreft de onderdanen van een andere toegetreden staat die zich in België willenvestigen als zelfstandig boekhouder(-fiscalist) en dit op basis van een in een andere toegetreden staatverworven beroepskwalificatie en/of beroepservaring.

3. Artikel 52 bis betreft de onderdanen van een andere toegetreden staat die in België tijdelijk enoccassioneel het beroep van zelfstandig boekhouder(-fiscalist) willen uitoefenen.

Voor meer informatie kan u een nota van het BIBF downloaden.

Voor de aanvraagformulieren tot inschrijving mits toepassing van de artikelen 50 bis en 52 bis kan u terecht op de pagina "Modelformulieren en documenten"

Meer info over de uitoefening van een gereglementeerd beroep in Belgie voor EU onderdanen ( voorwaarden, diploma's...) zie deze link naar de website van de FOD Economie.


Laatst gewijzigd op 12/09/2019 14:41:32
Navigatie
  • TERUG